Wolfgang Semmelrock | kuvataiteilija

Wolfgang Semmelrock syntyi Itävallassa vuonna 1971 ja varttui Saksassa. Nykyisin hän asuu ja työskentelee Wienissä ja Chicagossa.

Semmelrock omaa taustan arkkitehtuurissa, jossa hän on ollut erityisen kiinnostunut kokeellisesta arkkitehtuurista ja ennen kaikkea puhallettavista rakenteista sekä esineistä. Hän on työskennellyt Jeff Koonsin ja Gerwald Rockenschaubin kaltaisten taiteilijoiden kanssa ja on pian tämän jälkeen luonut omia teoksia sekä järjestänyt näyttelyitä. Geometristen rakenteiden innoittamana Semmelrock aloitti uransa luomalla puhallettavia esineitä, kuten CUBE, jotka pohjautuvat elämän ja maailmankaikkeuden energisiin ja fyysisiin periaatteisiin, sekä tutkivat samalla psyykeä ja tajutonta mieltä. Myopatian puhkeamisen myötä hän alkoi syventämään tietoisuuttaan omasta itsestään. Semmlerockin maalaukset ovat ilmaisuja näistä kokemuksista, ja tuovat samalla esiin hänen luovan puolensa. Lisäksi hän on todennut aasialaisen kalligrafian, taistelulajien, ZEN-meditaation ja jousiammunnan sekä transpersonaalisen psykologian ja taideterapian opetusten auttaneen häntä parempaan ymmärykseen itsestään.

Vuonna 2001 Semmelrock piti ensimmäisen näyttelynsä esitellen puhallettavia esineitä Wienin modernin taiteen museossa, jolloin hän samalla opiskeli itä-aasialaista kalligrafiaa japanilaisen Zen-mestarin kanssa San Franciscossa. Nämä kaksi ilmaisumuotoa, maalaus sekä puhallettavien esineiden kehittäminen ja kokeileminen, ovat edelleen vahvasti läsnä hänen taiteellisessa työskentelyssään. Semmelrockin kiinnostus maalaamiseen vei hänet Zhou B Art Centeriin Chicagossa, mikä johti myöhemmin näyttelyn pitämiseen hänen kehittämistään puhallettavista teoksista Art Chicagon MCA:n tiloissa vuonna 2009. Hän jatkaa työtään Chicagossa ja matkustaa Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä työästen näyttelyitä sekä kotona että ulkomailla.

www.semmelrock.cc