LAPIN KAMARIMUSIIKKIJUHLAT

 

Lapin kamarimusiikkijuhlat on uusi festivaali, joka järjestettiin ensimmäisen kerran 20.-22.9.2019. Festivaali tarjoaa monipuolisia ja korkealaatuisia kamarimusiikkikonsertteja Inarissa ja lähialueilla.

Tänä vuonna festivaali tarjoaa kaksi pienimuotoista kamarimusiikkikonserttia 11.-12.9.2020, joiden teemana ovat Löytöretket. Taiteilijoina ovat klarinetisti Harri Mäki, harmonikkataiteilija Janne Rättyä, sekä mezzosopraano Virpi Räisänen, joka esittää konserttien aikana Viulaja-projektiin kuuluvia teoksia soittamalla viulua ja laulamalla samanaikaisesti. Ohjelmassa on mm. Magnus Lindbergin, Anders Hillborgin ja Ilmari Mäenpään musiikkia. Koronapandemiasta johtuen Löytöretket-teema ulottuu vuoteen 2021, jolloin löytöretkien parissa jatketaan neljän konsertin verran, ja samalla taiteilijakaartiin liittyy mukaan pianisti Henri Sigfridsson.

Kamarimusiikkikonserttien lisäksi katsottavissa on videokonsertti, joka sisältää Johann Sebastian Bachin musiikin lisäksi Bachin innoittamaa musiikillista, visuaalista ja kerronnallista taidetta. Videolla kuullaan klarinetisti Harri Mäen ja harmonikkataiteilija Janne Rättyän soittoa sekä nähtävissä on kuvataiteilijoiden Bridget Allairen ja Wolfgang Semmelrockin maalaustyötä. Lisäksi video sisältää katkelman saksalaisen elokuvaohjaaja Tobias Lenelin uudesta Capriccio-elokuvasta.

Turvallisuus
Konsertit järjestetään huomioiden koronapandemiatilanne, ja festivaalilla noudatetaan Aluehallintoviraston ohjeistuksia ja määräyksiä. Siisteyteen, ja turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota. Konserteissa on rajattu yleisökapasiteetti eikä konsertteihin saa tulla sairastuneena.